Dovoz Golfa GTI

Zanedlouho po prodeji Fabie RS jsem začal hledat další zajímavý objekt. Tentokrát jsem vyrazil pro další vůz z německého koncernu VW.

Vybral jsem opět sportovněji laděný hatchback z dílen koncernu VW, tentokrát se jednalo ale o trošku kultovnější kousek VW Golf GTI, a to konkrétně 6 generace ve třídvéřové variantě.

Dovoz GOLF GTI

Ještě než došlo na koupi tohoto konkrétního kousku se ale cesta do Německa lehce zkomplikovala.

Původně jsem jel pro o dva roky mladší kus s dvojspojkovou převodovkou DSG. Neprodleně poté, co jsem přejel hranice do D přišla SMS od majitele jestli bych měl zájem o auto i v případě, kdyby převodovka byla v počátečním stádiu rozkladu. S díky jsem odmítl a začal jsem hledat alternativy v blízkém okolí. Rychle jsem nedaleko našel dvě auta, obě byla černá a obě v manuálu – přesný opak toho, co jsem původně chtěl.

U obhlídky prvního padlo rychle rozhodnutí nebrat, protože majitel nás upozornil na upravená software motoru. Stejně jako v případě Fabie jsem hledal pokud možno originální kus bez úprav. V případě Golfu GTI je to trošku problematické, protože ty se upravovaly odjakživa, i první generace. Nicméně úprava motoru je něco, co jsem za každou cenu nechtěl.

Domluvil jsem tedy prohlídku druhého kusu (r.v. 2009, aktuálně ca 156t km) r.v.a vydal jsem se na místo. i tohle auto bylo upraveno, ale jen co se designu týče. Na autě je kvalitní stavitelný podvozek HR Monotube a širší blatníky z ED35, zbytek auta je seriový, kupovaný přímo od majitele a ne v bazaru. V servisní knížce jsem mimo všechny servisní záznamy našel i záznam z r. 2012 o výměně motoru. \v první chvíli jsem se trochu zarazil a znejistil, po tom co jsme se o tomto bodu pobavili s majitelem jsem ale věděl, že se není čeho obávat a pokud nenajdu na autě zásadní chybu, opět ho odvezu. To se potvrdilo, výměna motoru proběhla před ca 110t km ve 44500km. Pozitivní argument rozhodující o nákupu byl, že se jednalo již o nový motor z vozu po faceliftu, který již má vyřešeny všechny zásadní problémy z pčeskakováním rozvodového řetězu z první generace.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..